Prishtine
Parçalı Bulutlu Sot
20°C / 7°C
Prizren
Sabah Yağmur Geçişli Sot
16°C / 16°C
Peje
Parçalı Bulutlu Sot
19°C / 19°C

 • Trajneri e nguc “zogun”, intervenon policia (video)
  Trajneri e nguc “zogun”, intervenon policia (video
 • Në Tiranë hapet kafiqi me emrin e Zdravko Coliqit
  Në Tiranë hapet kafiqi me emrin e Zdravko Coliqit
 • Në mbrojtje të kalldrëmit
  Në mbrojtje të kalldrëmit
 • Plagoset një polic i Novi Sadit nga një shqiptar i Kosovës
  Plagoset një polic i Novi Sadit nga një shqiptar i
 • Japonezi i Kombëtares
  Japonezi i Kombëtares
 • Tribunali e bën Kosovën anëtare të Këshillit të Evropës
  Tribunali e bën Kosovën anëtare të Këshillit të Ev
 • Kroacia dorëzon ish-shefin e shërbimit të fshehtë
  Kroacia dorëzon ish-shefin e shërbimit të fshehtë
 • Kosova po plaket
  Kosova po plaket
 • Kremtimi i Pashkëve (video)
  Kremtimi i Pashkëve (video)
 • “Anashkalimi” i Enver Hoxhës gjatë vizitës në Moskë (Video)
  “Anashkalimi” i Enver Hoxhës gjatë vizitës në Mosk
Si do të kthehen pensionet nga Serbia?
Si do të kthehen pensionet nga Serbia?
Vazhdojnë paqartësitë rreth të drejtave të pensionistëve për tu drejtuar Gjykatës së Strasburgut. Drejtuesit e Koalicionit të Pensionistëve vazhdojnë të mbajnë qëndrimin se kanë të drejtë ti drejtohen Strasburgut, kurse...
24 February 2013 08:22
Font1 Font2 Font3 Font4
ss

Vazhdojnë paqartësitë rreth të drejtave të pensionistëve për tu drejtuar Gjykatës së Strasburgut.

Drejtuesit e Koalicionit të Pensionistëve vazhdojnë të mbajnë qëndrimin se kanë të drejtë ti drejtohen Strasburgut, kurse Ministria e Punës si dhe Bashkimi i Pensionistëve mohojnë këtë të drejtë.

Nëpërmjet një deklarate para disa ditësh ministri i Punës Nenad Rashiq ka sqaruar pensionistët se Gjykata e Strasburgut merr në konsideratë vetëm ato kërkesa kur vërtetohet se parashtruesi i kërkesës ka shterur të gjitha procedurat juridike në vendin e vet.

Interpretim të njëjtë bën edhe Hasan Berisha nga Bashkimi i Pensionistëve dhe Invalidëve të Punës.

“Gjykata e Strasburgut i merr parasysh ankesat kur palës iu janë hedhur poshtë të gjitha paditë në të gjitha shkallët e gjykatave në vendin e tij, dhe nuk i merr parasysh ankesat që shkojnë direkt te Gjykata e Strasburgut”, tha Berisha.

Sa i përket një çifti nga Mitrovica që e ka fituar të drejtën e pensioneve përmes Gjykatës së Strasburgut, Hasani thotë se ai çift iu kishte drejtuar gjykatave në Serbi, para se të fitonte të drejtën e ankesës në Gjykatën e Strasburgut.

Prandaj, ministri Rashiq si dhe drejtues të Bashkimit të Pensionistëve kërkojnë të ndalet mbledhja e dokumentacioneve nga Koalicioni i Pensionistëve, duke u shprehur se pensionistët po mashtrohen.

Mirëpo, Fahri Bucinca nga koalicioni thotë se janë shterur të gjitha mundësitë në Kosovë, prandaj kanë vendosur t’iu drejtohen Gjykatës së Strasburgut. Bucinca thotë se pas konsultimeve me ekspertë kanë ardhur në përfundim se kanë të drejtë për këtë.

“Në mënyrë kolektive ne nuk kemi të drejtë me u ankua edhe nuk do të ankohemi, por individualisht do të ankohemi”, tha Bucinca.

Por, me paraqitjen e rrethanave të reja, përkatësisht me shpalljen publike nga ana e qeverisë së Serbisë për dokumentet e nevojshme për kompensimin e pensioneve të qytetarëve nga Kosova, Bucinca thotë se do t’i përcjellin zhvillimet në këtë drejtim, para se ti drejtohen Gjykatës së Strasburgut.

Qeveria e Serbisë me 20 shkurt ka bërë këtë shpallje publike, me të cilën njofton se pensionistët nga Kosova kanë të drejtë që në afat prej 60 ditësh ti dorëzojnë dokumentacionet.

/skykosova/


Yukarı Geri Ana Sayfa

Fatal error: Cannot redeclare get_leaf_dirs() (previously declared in /home/kosova/public_html/wp-content/themes/alee.v85/footer.php:117) in /home/kosova/public_html/wp-content/themes/alee.v85/footer.php on line 121