A kemi arritur në fundin e epokës së smartfonëve?

Faktorët që kanë ndikuar në stazhinimin e këtij tregu janë të shumtë por mund të përmendin kryesorët si arritja e nivelit të ngopjes së tregut në shumë rajone dhe rënies së avancimeve teknologjike.

Sipas të dhënave të fundit që vinë nga firma analitike IDC, shitjet globale të smartfonëve ishin 355.2 milion njësi në tre mujorin e tretë të 2018-ës.

Për tre mujorin e katër me radhë, kjo industri vijon mbi një trend negativ.

Gjatë 9 muajve të parë të 2018-ës janë shitur 1.03 miliardë njësi, një rënie me 3.6% krahasuar për të njëjtën periudhë një vit më parë.

Faktorët që kanë ndikuar në stazhinimin e këtij tregu janë të shumtë por mund të përmendin kryesorët si arritja e nivelit të ngopjes së tregut në shumë rajone dhe rënies së avancimeve teknologjike.
Por a kemi arritur pikun e epokës së smartfonëve? E thënë ndryshe tani e tutje kjo industri a do të jetë në tatëpjetë?

Hulumtuesit e IDC-së thonë jo. Firma parashikon që rritja modeste e tregut të kthehet në 2019-ën dhe më pas të ketë rritje më të mëdha me debutimin e 5G-së deri në 2022.

Grafiku i paraqitur tregon numrin e modeleve të shitura ndër vite dhe rritjen nga viti në vit me vijën e kuqe. /PCWorld Albanian

SHARE